Francuski jezik 4

 

Naziv kolegija:
Francuski jezik 4
Šifra ISVU:
427342
Šifra MOZVAG:
ECTS:
2
Jezik izvođenja:
hrvatski
Preduvjeti upisa:
Odsjek:
ODSJEK ZA POVIJEST
ODSJEK ZA HRVATSKI JEZIK I KNJIŽEVNOST
ODSJEK ZA ENGLESKI JEZIK I KNJIŽEVNOST

Nastavnik
Nositelj
P
V
S
Zaradić, Katarina
0
30
0

 

Ciljevi i zadaci:

Produbljenje jezično-komunikacijske kompetencije, lingvističke kompetencije (primjenjivanje stečenog jezičnog znanja, gramatike, leksika, pravopisa i fonologije u komunikaciji). Produbljenje sociolingvističke kompetencije, svladavanje temeljnih komunikacijskih strategija, upoznavanje s elementima francuske kulture, književnosti i društvenog života

Ishodi učenja:

Po završetku nastave iz navedenog kolegija studenti će moći:

• ostvariti usmeno i pismeno izražavanje i komunikaciju u kontekstu na razini A2 prema ZEROJ-u

• upotrebljavati različita glagolska vremena u svrhu opisivanja ili prepričavanja događaja

• davati savjete

• pravilno upotrijebiti gramatičke strukture u kontekstu svakodnevnih situacija

• pisati složenije tekstove

• reagirati u svakodnevnim komunikacijskim situacijama

Napomena: studentima će van kolegija biti omogućeno polaganje DELF ispita razine A2 ukoliko sami izraze želju.

Sadržaj predmeta:

Uporaba budućeg vremena u svrhu izražavanja planova za budućnost, upoznavanje i razlikovanje u uporabi futura u francuskom jeziku. Govoriti o svojim prehrambenim navikama, sastaviti jelovnik. Govoriti o svom modnom izričaju, dati modni savjet, dojam (pozitivan/negativan). Uporaba direktnog I indirektnog objekta u francuskom jeziku.

 

- Futur simple, pisanje pisma s praznika (4 sata)

- Govoriti o hrani i prehrambenim navikama (određena/neodređena količina) (4 sata)

- Opisati nečiju modnu kombinaciju, dati svoj dojam (4 sata)

- Dati modni savjet (2 sata)

- Prvi kolokvij (2 sata)

- Okarakterizirati kolegij, izabrati poklon, uporaba direktnog I indirektnog objekta u francuskom jeziku (2 sata)

- Kupovina namirnica, zamjenica EN (2 sata)

- Odabir restorana – upoznavanje s francuskom kuhinjom, slavnim francuskim chefovima (2 sata)

- Kako naručiti u restoranu (2 sata)

- Opis mjesta – nekad i sada (imperfekt) (2 sata)

- Drugi kolokvij (2 sata)

Vrste izvođenja nastave:

vježbe, obrazovanje na daljinu, samostalni zadatci

Povezivanje ishoda učenja, nastavnih metoda i procjena ishoda učenja:

2. 1. Nastavna aktivnost 2. 2. Aktivnost studenta 2. 3. Ishod učenja 2. 4 Metoda procjene
vježbe
samostalni zadaci
aktivno sudjelovanje, ponavljanje ostvariti usmeno i pismeno izražavanje i komunikaciju u kontekstu na razini A2 prema ZEROJ-u aktivnost studenata u nastavi
vježbe
samostalni zadaci
aktivno sudjelovanje, ponavljanje upotrebljavati različita glagolska vremena u svrhu opisivanja ili prepričavanja događaja aktivnost studenata u nastavi, usmeno izražavanje
vježbe
samostalni zadaci
aktivno sudjelovanje, dijaloška situacija, simulacija davati savjete
 
aktivnosti studenata u nastavi, kolokviji/pisani ispit
vježbe
samostalni zadaci
aktivno sudjelovanje, samostalna uporaba literature i drugih materijala, slušanje izlaganja pravilno upotrijebiti gramatičke strukture u kontekstu svakodnevnih situacija
 
aktivnost studenata u nastavi, usmeno izražavanje, kolokvij/pisani ispit
vježbe
samostalni zadaci
aktivno sudjelovanje, samostalna uporaba literature i drugih materijala, pisanje pisati složenije tekstove aktivnost studenata u nastavi, kolokvij/pisani ispit
vježbe
samostalni zadaci
aktivno sudjelovanje, dijaloška situacija, simulacija reagirati u svakodnevnim komunikacijskim situacijama
 
aktivnost studenata u nastavi, usmeno izražavanje, kolokvij/pisani ispit

 

 

Obveze i praćenje rada studenta:

Aktivnost u nastavi, Pisani ispit, Pohađanje nastave

Način vrednovanja i ocjenjivanja:

pismeno

Elementi praćenja i provjeravanja:

Element
Opterećenje u ECTS
Udio u ocjeni
Aktivnost u nastavi 0 0%
Pisani ispit 0 0%
Pohađanje nastave 0 0%

 

Način oblikovanja konačne ocjene:

Način oblikovanja konačne ocjene:

U oblikovanju konačne ocjene uzimaju se u obzir ocjene iz pismenog ispita (90% konačne ocjene čini ocjena iz pismenog ispita) te aktivnost na nastavi (10% konačne ocjene).

Skala je ocjenjivanja sljedeća: 60%–69,9% = dovoljan (2), 70%–79,9% = dobar (3), 80%–89,9% = vrlo dobar (4), 90%–100% = izvrstan (5).

Student ima pravo pristupiti usmenom ispitu ako nije zadovoljan s konačnom ocjenom.

Ostale informacije relevantne za praćenje i vrednovanje studenta:

Studenti su obvezni pohađati 70% svih održanih nastavnih sati. Studentima se vrednuju i ocjenjuju svi navedeni elementi praćenja njihova rada prema razrađenom načinu vrednovanja i ocjenjivanja za svaki element, a s kojima su studenti upoznati i koji su im javno dostupni.

Studenti dobivaju ocjenu na temelju 2 kolokvija tijekom nastave ili pismenog ispita na kraju semestra. Studenti koji ne polože jedan od kolokvija izlaze na pismeni ispit u redovnim ispitnim rokovima.

 

Primjer izračunavanja ocjene:

Ostale informacije relevantne za praćenje i vrednovanje studenta:

Studenti su obvezni pohađati 70% održanih nastavnih sati, Aktivnost u nastavi (jezične vježbe, rad na tekstu, rasprava itd.), kolokviji/pisani ispit, usmeni ispit

 

 

Obavezna literatura:

Priručnici:

1. Berthet A., Daill E., Hugot C., M. Kizirian V., Waendendries M., Alter ego A1+. Hachette, 2012, udžbenik i radna bilježnica

Dopunska literatura:

1.Putanec, V., Francusko-hrvatski rječnik, Školska knjiga, 2012.

2. Dayre, J., Deanović, M., Maixner, R., Hrvatsko-francuski rječnik, Dominović, 1996

 

Načini praćenja kvalitete koji osiguravaju razvoj znanja, vještina i kompetencija:

Po završetku nastave studenti ispunjavaju anonimne evaluacijske listiće. Jedinstvena sveučilišna studentska anketa.

Ostale informacije: