Picture of Boris Bosančić
Prijelaz Moodle-a u ak. god. 2011/12
by Boris Bosančić - Tuesday, 27 September 2011, 11:04 AM
  Obavještavaju se svi korisnici Moodle-a da će se po završetku jesenskih ispitnih rokova započeti obavljati prijelaz sustava Moodle u novu ak.god. 2011/12 što uključuje:

- arhiviranje postojećeg Moodle za ak. god. 2010/11 u arhivski Moodle na arhivskoj adresi. Pristup svim arhivskim verzijama sustava bit će omogućen s naslovne stranice Moodle-a.

- instalacija novog Moodle-a za ak. god. 2011/12 na postojećoj adresi http://web.ffos.hr/moodle. Tehničku podršku za sustav Moodle (backup kolegija) i dalje pruža Tomislav Jakopec (tjakopec@ffos.hr). Novi Moodle će naslijediti podjelu u kategorije po Odsjecima, ali će se svaki kolegij morati ponovno kreirati prema poslanim zahtjevima za kreiranje kolegija (vidi sljedeću stavku).

- kreiranje kolegija u novom Moodle-u za ak.god. 2011/12.Zahtjev za kreiranje novih kolegija možete obaviti na sljedeće načine:
1. poslati ga na mail bbosancic@ffos.hr ; zahtjev za novim kolegijem treba sadržavati naziv Odsjeka ili Katedre, naziv kolegija (eventualno i njegovu lozinku), imena predavača na kolegiju (uključivo profesore i asistente) i njihove mail adrese te u slučaju starog kolegija informaciju o tome da li se žele nastavni materijali iz starog kolegija prebaciti u novi (restart kolegija).
2. ispuniti Zahtjev za kreiranjem novog kolegija čiji link će se nalaziti na naslovnoj stranici novog Moodle-a.
3. u slučaju starog kolegija koji se već predavao kroz FFOS Moodle i koji ne zahtjeva nikakve izmjene, dovoljno je poslati samo njegov točan naziv (kako se vodi u starom Moodle-u) na mail bbosancic@ffos.hr i bit će aktiviran i u novom Moodle-u.

- profesorsku obuku za rad u sustavu Moodle koja će se održati u srijedu, 5. listopada 2011. u 13:00 sati u sobi 16. Prijave za obuku potrebno je također poslati na mail bbosancic@ffos.hr.

Lijep pozdrav,
Boris Bosančić