Picture of Boris Bosančić
Važna obavijest svim korisnicima FFOS Moodlea od administratora sustava!
by Boris Bosančić - Thursday, 19 September 2013, 03:09 PM
  Nakon što je poslana prethodna obavijest o prijelazu Moodlea u ak. god. 2013/14, saznali smo da na raspolaganju imamo novi server namijenjen isključivo sustavu Moodle. Na ovaj način pruža nam se prilika preći na jednu od najnovijih verzija Moodlea koja se koristi na većini drugih visokih učilišta u RH i svijetu. Stoga, obavještavamo sve korisnike Moodlea da će u zimskom semestru ak. god. 2013/14 koristiti nešto izmijenjenu, ali daleko napredniju verziju sustava (Moodle 2.5.2); dosada korištena verzija imala je oznaku 1.9. Isto tako, napominjemo da je korištenje najnovijih verzija Moodlea nužno kako bi se zadržala razina sigurnosti sustava u cjelini.

U skladu s navedenim, prisiljeni smo na novom serveru instalirati tzv. 'čistu' verziju Moodlea, a to znači - bez korisnika, bez kolegija i bez starih nastavnih materijala. Prethodnoj obavijesti treba pridodati:

1. Kod prvog prijavljivanja u novi Moodle (s FFOS e-mail računom), korisnici će morati ispuniti uobičajene podatke (ime, prezime, grad itd.)
2. Svi kolegiji i kategorije u novom Moodle-u kreirat će se prema poslanim zahtjevima nastavnika na e-mail bbosancic@ffos.hr
3. 'Starih' nastavnih materijala u novom Moodleu više neće biti, ali će ih nastavnici moći i dalje nesmetano preuzimati iz arhivskih Moodleova.

Sve korisnike Moodlea molimo za razumijevanje zbog izmijenjenih postupaka aktivacije sustava u novoj ak. godini, jer su prednosti prijelaza sustava na jednu od najnovijih verzija neupitne. Osim starih mogućnosti u jednostavnijem obliku (postavljanja nastavnih materijala, slanja obavijesti, predaja seminara i sl.) postat će vam dostupne i mnoge druge nove mogućnosti. Osim toga, na ovaj način sustav će se 'očistiti' od starih korisnika (npr. diplomiranih studenata), nekorištenih starih materijala i sl.

Profesorska obuka za rad u sustavu, prema potrebi, organizirat će se u više termina nakon 01.10.2013. odnosno podizanja novog Moodlea. U posebnom terminu svim nastavnicima ponudit će se obuka uvoženja starih materijala iz arhivskih Moodleova.

Lijep pozdrav,
Boris Bosančić i Tomislav Jakopec,
administratori FFOS Moodlea